top of page
Osteopaatti Iida Salo Valokuvaaja Elina Palosaari Luonnollinen Alku

Vauvojen osteopatia

Vanhemmat tuovat vauvoja vastaanotolle tavallisesti refluksi- ja pulautteluoireiden, koliikki- ja vatsavaivojen tai kehollisen toispuoleisuuden vuoksi. Toispuoleisuus voi näkyä pään asennossa tai ettei lapsi käännä päätä toiselle puolelle ja keho voi kaartua jommalle kummalle puolelle tai taaksepäin. Vauvan voi olla hankala kääntyä, harjoitella liikkumista ja uusia taitoja kun jokin kehon osa kiristää. Kapea imuote ja muut imetyksen haasteet ovat myös usein syynä vastaanotolleni hakeutumiseen.

Isompien lasten osteopatia

Kun lapsi lähtee liikkumaan voi kehollinen jännittyneisyys hidastaa menoa. Tavanomaisesti esimerkiksi alaraajojen tai keskikehon linjauksessa on joko ammattilaisten, vanhempien tai molempien havaitsemaa epätasapainoa ja kireyttä jota voidaan osteopaattisin menetelmin lievittää. Kivut ja päänsäryt erilaisista syistä sekä käytöksen ja toiminnan haasteet ovat tavallisia syitä hakeutua minun vastaanotolleni.

Alle 12-vuotiaiden lasten hoitamiseen käytän pääosin epäsuoria, lempeitä hoitotekniikoita. Tarkoituksena on muun muassa lievittää lihasten, kalvorakenteiden ja nivelten jäykkyyttä, edistää tasapainoista kasvua ja kehitystä sekä rentouttaa ja lievittää kipuja. Vauvojen hoito tapahtuu usein joko hoitopöydällä tai sylissäni, isompien ja liikkuvaisten lasten missä lapsi milloinkin haluaa olla. Oli paras paikka tänään vanhemman syli, lattialla leikkien tai osteopaatin pöydällä maaten menen aina
hoitotilanteessa lapsesi ehdoilla.

Vastaanottokäynnin pituudessa on otettu huomioon vaipan- ja vaatteidenvaihto, kiireetön imetysaika sekä se, että lapsi saa rauhassa omaan tahtiinsa tutustua minuun ja vastaanottotilaan.

Osteopaatti Iida Salo Valokuvaaja Elina Palosaari Luonnollinen Alku
bottom of page