top of page
Turun Osteopatia Osteopaatti Iida Salo Turku Varsinais-Suomi

Raskaana olevan osteopatia

Liitoskivut, selkäkivut, niska-hartiavaivat ja päänsäryt vaivaavat monia raskausaikana mutta
useimmiten niihin saadaan helpotusta osteopaattisella käsittelyllä. Raskaana olevat ovat enenevissä määrin löytäneet luokseni myös ilman suurempia vaivoja tai huolia. Yleensä tällöin he toivovat tukea raskausajan muutoksiin, rentoutta ja hyvää oloa loppuraskauteen sekä tulevaan synnytykseen. Joskus luokseni hakeudutaan jo ennen raskautumista esimerkiksi stressin ja erilaisten fyysisten kireys- ja kipuoireiden vuoksi. Hoidan mielelläni myös juuri synnyttäneitä tukien raskaudesta ja synnytyksestä palautumisessa.

Kuten aikuisten osteopaattisella käynnillä muutenkin ensikäynnin aluksi täytät esitietolomakkeen ja sen jälkeen haastattelen sinua terveydentilastasi sekä elämäntilanteestasi niiltä osin kuin sillä on merkitystä turvallisen, laadukkaan hoidon järjestämiseksi. Käymme läpi raskausaikaasi, mahdollisia aiempia raskauksia ja synnytyskokemuksia. Haastattelun jälkeen tehdään tarvittavia tutkimuksia liikkvuuteen ja erotusdiagnostiikkaan liittyen ja näiden perusteella valitsen kulloinkin sopivan hoitolinjan. Annan sinulle yksilölliset omahoito-ohjeet ja lähtösi jälkeen teen hoitosuunnitelman
jonka näet myöhemmin Omakanta-palvelusta.

Käytän monipuolisesti erilaisia osteopaattisia hoitotekniikoita runnomatta ja lisäämättä kipua kehoosi. Käytän esimerkiksi erilaisia suoria lihas- ja nivelkäsittelytekniikoita ja epäsuoria hermoston toimintaan, sisäelimiin tai pään alueelle kohdistuvia tekniikoita. Raskauden edetessä selinmakuun sijaan käsittelyt tehdään asiakkaan istuessa tai kylkimakuulla. Käsittelyn lisäksi omaan hoitotyyliini kuuluu hoitolinjauksen avaaminen kattavasti asiakkaalle, keskustelu sekä ohjaaminen terveyden ja kivuttomuuden edistämiseen. Saat siis käsittelyn lisäksi tietoa omaan tilanteeseesi ja terveyteesi liittyen sekä työkaluja joilla voit omaa hyvinvointiasi edistää.

Turun Osteopatia Osteopaatti Iida Salo Turku Varsinais-Suomi
bottom of page